Top 5 beste musea ter wereld

Overal ter wereld zijn er mooie musea. Zo hebben wij in Nederland het Rijksmuseum wat als mooiste museum van ons land wordt gezien. Op basis van de kunst en meningen van bezoekers en experts is een top vijf samengesteld van mooiste musea ter wereld. Zie hier de beste musea!

 

5. Het Uffizi, Florence, Italië

Het Uffizi werd ontworpen door Vasari en is in 1581 opgericht. Dit museum bezit veel schilderijen van schilders uit de Rennaissance. Zo saat er in dit museum veel meesterwerken van kunstenaars als Michelangelo, Rembrandt, Carravagio en da Vinci. Dit museum trekt bijna 2 miljoen bezoekers per jaar.

4. Het Metropolitan Museum of Art, New York, Amerika

Dit museum is opgericht in 1870. Er is meer dan twee miljoen kunstwerken te zien van uit de hele wereld. Zowel moderne als oude kunst is hier te zien. Naast het werk van dolken en zwaarden van Ray Kunitoshi is er ook het werk van Albrecht Dürer te zien. Deze laatste is met name bekend geworden door zijn kunstwerk ‘Adam and Eve’. Dit museum trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers.

3. Het Brits Museum, Londen, Engeland.

Dit museum is opgericht in 1753. Op dit moment is The British Museum een van de mooiste musea in de wereld. Met een grote collectie aan oude kunst over de hele wereld worden er ruim 6 miljoen bezoekers per jaar getrokken.

2. Het Vaticaan Museum, Vaticaanstad, Italië

Het indrukwekkende Vaticaan Museum heeft 22 verschillende collecties. Van oude Egyptische kunst tot moderne religieuze kunst. Met name de koepel die is gemaakt door Michelangelo is fascinerend.  Ook de Sixtijnse Capel is schitterend. Het Vaticaan Museum krijgt gemiddeld tussen de 4 en 5 miljoen bezoekers per jaar.  

1. Het Louvre, Parijs, Frankrijk
Het bekendste museum ter wereld is zonder enige twijfel het Louvre in Parijs. Voorheen was het Louvre het paleis van de koningen van Frankrijk.  Twee eeuwen geleden is het een museum geworden. Het Louvre is goed te herkennen. Het Louvre is namelijk een piramide, gemaakt van glas. In dit museum is veel werk te vinden van schilders als da Vinci en Rembrandt. Ook staat hier de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het museum trekt ruim 8 miljoen bezoekers per jaar.

Beste Musea
Louvre, Parijs